Felkeszules

1. Aktualizáld az önéletrajzodat!

Aktualizáld az önéletrajzodat!

A CV-d alapján alakítják ki rólad a cégek első benyomásukat, és döntik el, hogy továbbmehettek-e a kiválasztási folyamatban, ezért fontos, hogy jelenlegi céljaidat és valós tapasztalataidat tükrözze. Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged a CV-d elkészítésében, várunk önéletrajzírás témájú előadásunkon a Virtuális Színpadon!

FONTOS! Önéletrajzodat kizárólag azok a kiállítók láthatják, akiknek a standjára belépsz. A profilodba feltöltött CV-t bármikor cserélheted, korrigálhatod egy-egy beszélgetés tapasztalatai alapján.

2. Állíts össze egy listát a téged érdeklő cégekről!

Kiállítóink teljes listája és bemutatkozója október elején a Kiállítóink menüpont alatt lesz elérhető.

3. Így léphetsz interakcióba a cégekkel a virtuális állásbörze napjain!

A rendezvény nyitva tartása alatt ilyen formában találkozhatsz a kiállítókkal:

Írásos beszélgetés

Láthatod, mikor érhetők el online a cégek, és akár azonnal írhatsz nekik chaten. A legjobb, ha konkrét időpontot foglalsz az általuk felajánlottak közül, így jobban meg tudod tervezni a napodat.

Videós beszélgetés

A teljesebb élményért videóchaten is beszélgethetsz a kiállítókkal, sőt, akár egy első körös állásinterjút is lebonyolíthattok.

Kiállítói webinar

Ezen keresztül mélyebb betekintést nyerhetsz az adott cég életébe, ugyanis a kollégák mesélnek a munkájukról, mindennapjaikról. A kiállítói webinarokat a standjukon hirdetik meg a cégek, valamint érdemes figyelned a Virtuális Színpad előadásait is.

4. Legyen egy tömör, lényegre törő bemutatkozásod!

Röviden, de emlékezetesen bemutatkozni nehezebb, mint gondolnád, így érdemes előre felépítened egy ívet magadnak. Készíthetsz egy puskát is, amire rápillanthatsz, mielőtt bejelentkezel valamelyik céghez!

Bemutatkozás

Egy jól felépített bemutatkozás vázlata:

(Igyekezz tömören fogalmazni, a nyakatekert körmondatokat felejtsd el!)

- Milyen típusú állások érdekelnek? (szakterület, feladatok, munkakör, fő- vagy részmunkaidős, gyakornoki, stb.) - Milyen releváns munkatapasztalatod van? - Hol végeztél/milyen szakon tanulsz? - Személyes motivációd, azaz miért ilyen típusú állást keresel? - Miért gondolod, hogy alkalmas vagy egy ilyen típusú állásra, mit nyer veled a cég, ha téged választ?

5. Nézd ki, mely előadások érdekelnek!

Ide kattintva már most eléred a Virtuális Színpad kínálatát, ahol a rendezvény két napja alatt szakértőket és neves előadókat hallgathatsz meg karrier- és önfejlesztés témában.

Human Hungary

Teszteld előre az eszközeid beállításait!

6. Teszteld előre az eszközeid beállításait!

A virtuális állásbörze platformját mobilról, laptopról vagy akár tabletről is eléred, azonban készülj fel előzetesen: ellenőrizd a mikrofonod és a kamerád állapotát, hogy ha esetleg videóchatre kerülne a sor, gond nélkül beszélgethess a kiállítókkal!

7. Így öltözz fel a JOB4me-re!

Bár a rendezvény virtuális, az öltözékednek ugyanolyan jelentősége van, mintha fizikai rendezvényen vennél részt. Ha szépen felöltözöl, sokkal kompetensebbnek és magabiztosabbnak fogod érezni magad a videós beszélgetésen – és a cégekben is ezt a benyomást kelted majd. :) Dress code: business casual. …Deréktól lefelé is.

Teszteld előre az eszközeid beállításait!