Agenda Page

BT Virtuális Színpad

 

Karrierépítés és önfejlesztés témájú előadások szakértőktől nagyobb közönség előtt. Az előadásokra nem kell előzetesen bejelentkezned, de a rendezvény napjain érdemes időben érkezned, mert egy előadáson maximum 300 fő vehet részt.

 

Recruby Tanácsadótér

Személyes tanácsadások, ahol a saját karrierutadra vonatkozóan tehetsz fel kérdéseket. A tanácsadások kizárólag a rendezvény napjain érhetők el, azonban előzetesen tudsz időpontot foglalni a lenti gombra kattintva. Keresd a Recruby standját a Kiállítótérben!

Időpontfoglalás

Virtuális Színpad


2021.03.10

10:30 - 10:55

BSS – feketeöves rugalmas munkáltatók szektora

A BSS Hungary képviseletében Rozsnyói Krisztina és Lenk István

A BSS iparágban a valós eredményeid számítanak, és nem az, hogy mettől meddig ülsz a gép előtt. A rugalmas munkavégzés lehetősége minden korosztály számára fontos. Ismerd meg a szektor értékeit a beszélgetés résztvevőinek szemével!

11:00 - 11:45

Virtuális állásbörze útmutató - Hozd ki a maximumot a JOB4me-ből!

Bányai Nikoletta
PR menedzser, Frissdiplomás Kft. / a JOB4me szervezője

A novemberi JOB4me-t követően a visszajelzések alapján fejlesztettük tovább az állásbörzét, hogy most még hatékonyabban tudjuk segíteni karriercéljaid elérését. Előadásomban megmutatom, hogyan tudsz úgy részt venni a JOB4me-n, hogy aztán azt érezd, többszörösen megérte. Útmutatást kapsz, hogy miként érdemes kommunikálnod a cégekkel, hogyan profitálhatsz a programokból, és apró trükköket is megosztok veled, amelyekkel sokat tehetsz a virtuális karrierépítésedért. Nem csak a JOB4me-n.

12:00 - 12:45

Álláskeresés LinkedInen

Erdőssy Gellért
Ügyvezető, CV Shark

Az álláskeresés játékszabályait újraírták: a HR-esek már a LinkedInen keresnek téged. De vajon téged találnak meg? Ha nincs aktív és profi jelenléted LinkedInen, akkor a piac nagy része neked elérhetetlen marad. Építs vonzó és keresőoptimalizált profilt, amire a HR-esek is felkapják a fejüket!

13:00 - 13:45

Így maradj fitt és egészséges home office-ban

Pölös Zsófia
Pilates oktató - Pilates and more

Eljött az idő, hogy a sport a legkevésbé se csak a külsőnkről szóljon. Lassan egy éve, hogy a fél világ home officeba kényszerült, és az eddig sem túl egészséges napi 8 óra irodai munkáját az ebédlőasztalnál vagy a kanapéról végzi. A tudatos mozgás fontosabb lett, mint valaha, hiszen még a buszmegállóig se kell elsétálunk. Akár 5, akár 50 percünk van rá, azt rá kell szánni egy alapos átmozgatásra. Tenni a gerincedért, az ízületeidért, az anyagcserédért, a jó közérzetért és a pozitív testképért is. http://www.poloszsofia.hu/rolam/

14:00 - 14:45

Hogyan készülj az online interjúra?

Magyarosi Dóra
Munkapszichológus

Miért fontos az interjú a munkáltatók számára, és mire figyelnek, amikor az ideális jelöltet keresik? Hogyan tudsz elébe menni az elvárásoknak, és megfelelően készülni az interjúra? Mi a különbség az élő és a virtuális interjú között, és hogyan tudsz előnyt kovácsolni az online helyzetből? Szerdai előadásom során többek között ezekre a kérdésekre adok választ, így segítve téged az online álláskeresésben.

15:00 - 15:45

A fizetés mértékegysége a 21. században

Zele-Papp Henriett
Belső kommunikációs és közösségi program manager, BT (British Telecommunications)

Legtöbbünknek a fizetés szóra egy forintosított összeg jut eszébe. Vajon ezen túl, mi mást érdemes mérlegelni munkahely választásakor? Hol és hogyan rejtőzhet a fizetésünk egy része egy-egy vállalati kultúrában és hogyan találjuk meg ezeket a rejtett értékeket?

16:00 - 16:45

A digitális Én is Én vagyok?

Villányi Gergő
Pszichológiai tanácsadó, digitális pszichológia szakértő

A közösségi oldalak nemcsak az önkifejezés, a kapcsolattartás eszközei, de a digitális Énünk legfontosabb hordozói is egyben. A használatuknak azonban árnyoldalai és olyan hosszú távú hatásai is vannak, melyek személyes kapcsolatainkat, a munkavégzésünket és nem utolsósorban önértékelésünket, lelki jóllétünket is komoly mértékben befolyásolják. https://digitalispszichologia.hu

17:00 - 17:45

Virtuális kapcsolatépítés - Hogyan kelts pozitív benyomást online?

Riczu Dalma, Mindset Pszichológia Központ
Munka-és szervezetpszichológus, HR tanácsadó

Ahogy az offline, úgy az online világban is kihívást jelent felkészülni egy állásinterjúra. A megfelelő öltözék megtalálása és az erősségeid hangsúlyozása éppolyan fontos egy megbeszélésen vagy egy prezentáción is, mint interjúszituációban. Mire érdemes figyelned a virtuális kapcsolatteremtés során? Hogyan alakíthatsz ki pozitív benyomást a másik félben? Hogyan tarts online kapcsolatot a vezetőddel, kollégáiddal? Előadónk több éves HR tapasztalatára építve osztja meg veled az online térben való gördülékeny bemutatkozás hátterét, gyakorlati tanácsokkal megtűzdelve.

2021.03.11

10:30 - 10:55

BSS - ahol csak rajtad áll, hogyan élsz a lehetőségeiddel

A BSS Hungary képviseletében Szakács Emese és Mikó Attila

Nemzetközi karrierlehetőségek a globális szolgáltatóközpontok világában. Hogyan tudsz nemzetközi karriert építeni itthonról? Hogyan segíthet a céged az előrejutásban? Hogyan fejlődhetsz hatékonyan juniorként? A beszélgetés résztvevőinek történetén keresztül mutatjuk be a BSS karrierlehetőségeket.

11:00 - 11:45

Az önéletrajzod egy HR-es szemével

Karlik Ágnes
Director of HR Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Egy jó önéletrajz jó belépőt jelent az állásinterjúra. Sok apró részletre kell figyelned, és az sem mindegy, hogy hogyan épül fel az önéletrajzod. Az előadásomon hasznos tippekkel és érdekes példákkal várlak, és azt is elmondom, hogy a 'másik oldal', a HR milyen szempontok szerint válogat.

12:00 - 12:45

A pozitív gondolkodás sötét oldala - avagy mennyire igaz a "fejben dől el" frázisunk?

Limpár Imre
Tanácsadó szakpszichológus

Ritkán beszélünk a mindig "légy pozitív, lásd a dolgok jó oldalát, végül is fejben dől el" jelenség árnyoldaláról. Pedig jócskán van neki. Olyan illúziókat tud kergetni ezekkel a gyanútlan felhasználó, melyek révén sokszor csak az áljókedv ürességébe markolhat. Ekkor viszont olyat koppan, hogy egy sajátos kontraszthatás miatt még mélyebbre kerül, s mivel neki nem sikerült az optimizmus fellegvárában maradnia, biztosan vele van a hiba. A pozitív gondolkodás így éppúgy elhozhatja a sikert, a vágyott életet, mint egy depresszív poklot. Hogy is lehetne kicsit rendet tenni a fejekben? Erre kértük meghívott előadónkat. https://www.facebook.com/limparimre/

13:00 - 13:45

Profi bértárgyalási technikák

Órás M.Andrea
Pszichológus és coach, HR tanácsadó

A bértárgyalás a munkahelyi helyzetek egyik legkellemetlenebb példája, leginkább azért, mert sok bizonytalan kérdés övezi: Én mint munkavállaló hozhatok-e fel ilyen témát a kiválasztási interjún, vagy a már meglévő főnökömnek? Nem kerülök-e rosszabb helyzetbe emiatt? Megérdemlem-e a fizetésemelést? Az előadás során a bizonytalanságot tápláló leggyakoribb eldöntendő kérdéseket fogjuk átbeszélni, megoldási javaslatokkal. https://www.orasandrea.com/, https://hu.asystems.as/

14:00 - 14:45

Miért nem kapok visszajelzést? - Kiválasztási folyamat a kulisszák mögött

Szelczi Réka
Toborzás-kiválasztási specialista

Elküldtem az önéletrajzom, de még mindig nem kaptam visszajelzést. Már megtalálták az új kollégát? Vagy nem vagyok megfelelő a pozícióra? Esetleg „csak” elveszett az éterben? Számtalan kérdés merülhet fel benned, hiszen a kiválasztási folyamat vállalatonként, pozíciónként eltérő. De meddig is tart? Miért ez a felépítése? Miért nem kapok visszajelzést? Ezekre a kérdésekre próbálok választ, és talán némi megnyugvást jelentő történetet megosztani arról, hogy hogy is megy ez a cégeknél.

15:00 - 15:45

Munkahelyi kiégés - Mikor lépj fel önmagad védelmében?

Matyi Csongor
Pszichológus, pszicho-edukátor

Bármennyire is szereted a munkádat (vagy nem), előfordulhat olyan időszak, amikor úgy érzed, nem tudsz megbirkózni a rád nehezedő terhekkel, elvárásokkal. A "kiégést" (burnoutot) leggyakrabban a krónikus, munkahelyi stressz váltja ki. De mi a munkáltató felelőssége ebben, és mit tehetsz TE a kiégés megelőzéséért… és hogyan tovább, ha már érintett vagy?

16:00 - 16:45

Karrierváltás 2021-ben

Szűcs István
Pályaorientációs szakértő, karriertanácsadó

Egyre többször fordul meg a fejedben, hogy valami mással kellene foglalkoznod? Valamivel, ami izgalmasabb vagy jobban fizet? Jobbfej emberekkel vennéd körül magad egy olyan pozícióban, ami sokkal inkább TE vagy? Nem vagy UFO – a tapasztalataim azt mutatják, hogy egyre többen jutnak el ezekig a dilemmákig, sőt, el is kezdenek keresni. Az előadásomban megmutatom, milyen feladatokkal segítem ezt az utat, és hogyan kísérem az embereket egy örömteli munka irányába. Ha szeretnéd megtenni az első lépést, várlak! https://budaitanacsado.hu/szucs-istvan/

17:00 - 17:45

A közösség, mint teljesítményformáló erő

Zele-Papp Henriett
Belső kommunikációs és közösségi program manager, BT (British Telecommunications)

Észrevetted már, hogy jobban teljesítesz, ha a szabadidődet közösségben töltöd? A minőségi programokkal töltött óráid hatással vannak a teljesítményedre: energikusabb leszel, inspirációt nyersz, produktivitásod javul. Egy igazán jó munkahely, mint a BT is, lehetőséget ad arra, hogy egy inspiráló közösségben, izgalmas programokon vehess részt. Gyere, és tudj meg többet!