Agenda page

BT Virtuális Színpad

 

Karrierépítés és önfejlesztés témájú előadások szakértőktől nagyobb közönség előtt.

Az előadásokra nem kell előzetesen bejelentkezned.

 

Recruby Tanácsadótér

Személyes tanácsadások, ahol a saját karrierutadra vonatkozóan tehetsz fel kérdéseket. A tanácsadások kizárólag a rendezvény napjain érhetők el, azonban előzetesen tudsz időpontot foglalni a lenti gombra kattintva. Keresd a Recruby standját a Kiállítótérben!

Időpontfoglalás

Virtuális Színpad


2021. Október 20.

9:00 - 9:45

Hogyan keress állást egy virtuális állásbörzén?

Bányai Nikoletta
PR menedzser, Frissdiplomás Kft. / a JOB4me szervezője

Hogyan alakult át az álláskeresés - átalakult-e egyáltalán? Mit érdemes máshogy csinálnod, ha meg szeretnéd találni a neked való munkát? Előadásomban adok néhány ötletet, amellyel felvértezheted magad a vágyott pozíció felé vezető úton, és azt is megmutatom, hogy hogyan tudsz úgy részt venni a JOB4me-n, hogy aztán azt érezd, többszörösen megérte. Útmutatást kapsz, hogy miként érdemes kommunikálnod a cégekkel, hogyan profitálhatsz a programokból, hogyan használhatod ki az új funkciókat és apró trükköket is megosztok veled, amelyekkel sokat tehetsz a virtuális karrierépítésedért. Nem csak a JOB4me-n.

9:50 - 10:35

Hogyan ír CV-t egy HR-es?

Szelci Réka
Toborzás-kiválasztási specialista

Rengeteg, sokszor egymásnak teljesen ellentmondó információ kering az interneten arról, hogy milyen is egy ütős, biztos sikert ígérő önéletrajz. De hogy álljak neki? Milyen formátumú legyen? Kell bele fénykép? Mennyire legyen részletes? Szükséges a motivációs, vagy kísérőlevél (olvassák egyáltalán)?! Illetve mik azok (a hibák), amikre jobb odafigyelni, és/vagy elkerülni? Kèzenfogva egy HR-essel kalandoz(z)unk ebben a kicsit "ijesztő" útvesztőben, és keressük meg a válaszokat (együtt), hiszen ez a sikeres pályázat első lépcsőfoka. És a végére rájövünk, hogy nem is egy űrtudomány.

10:40 - 11:25

Nem vagy a helyeden a munkahelyeden? Így válts jól!

dr. Kundrák Villő, Jog és Pszichológia
business coach, tréner, karrier tanácsadó

Mást tanultál, mint amivel foglalkozni szeretnél? Érzed, hogy a jelenlegi munkahelyeden nem vagy a helyeden, ezért új irányt keresel, de nem tudod hogyan indulj el? Egy karrierváltás komoly önismeretet igénylő folyamat, melyet nem könnyű megvalósítani. Mire kell figyelned és mit kell ahhoz tenned, hogy sikeresen véghezvidd?

11:30 - 12:15

Építsd karrieredet a legkeresettebbek között; válj kiberbiztonsági szakértővé!

Bárkiből lehet kiberbiztonsági szakértő! Ha csak a Mátrixból tájékozódtál eddig erről a szakmáról, akkor azt gondolhatod, hogy egy ilyen szakember egy sötét szobában ül, kapucnival a fején, miközben előtte a képernyőn végtelen számsorok futnak – pedig ez a szakma sokkal színesebb, mint gondolnád! Az előadásból megtudhatod, hogy mit jelent a kiberbiztonság, miért lesz a jövőben egyre nagyobb jelentősége az információvédelemnek és hogyan indíthatod el e területen karrieredet, akkor is, ha eddig teljesen más szakterületen dolgoztál, és szakirányú előképzettséged sincs.

12:20 - 13:05

Hogyan csempéssz boldogságot a munkanapjaidba?

Csontos Timi
szervezetfejlesztő, tréner, coach

Kíváncsi vagy, hogyan lehet a saját hatáskörödbe vonni a saját boldogságodat, és örömtelibb pillanatokat teremteni a munkában? Hasznos tippekkel és trükkökkel érkezem a munkahelyi jólléted megteremtésére és megtartására. Interaktív előadásra számíthatsz, ahol a pozitív pszichológia eszköztárát vetjük be.

13:10 - 13:55

Hogyan mehetsz nyugdíjba 35 évesen, okos pénzügyi döntésekkel?

Szendrei Ádám
 

A pénz az egyik legfontosabb erőforrás az életünkben, mégis, igen kevesen tanulnak meg jól bánni vele. Pedig, aki megtanulja, hogyan kell irányítani, kezelni, gyarapítani, annak nagyobb szabadsága és több ideje lehet azokra a dolgokra, amit szeret. Az emberiség még soha nem élt akkora bőségben, mint napjainkban. Kérdés, mihez kezdünk ezzel: elherdáljuk, vagy a saját javunkra használjuk? Ebben az előadásban röviden bemutatom, hogyan értem el 29 évesen a pénzügyi szabadságot, és miként építettem fel egy több százmillió forint árbevételű vállalkozást a hobbimból.

14:00 - 14:45

Mitől leszel jó jelölt az Audi Hungariánál? Műhelytitkok a műszaki fejlesztés interjúiból.

Rőczei Renáta
HRBP Audi Hungaria - Műszaki Fejlesztés

Kereslet és kínálat. Egy egyszerű képlet, de ennél sokkal többet jelent a megfelelő jelölt megtalálása. Mi kell ahhoz, hogy az Audi Konszern harmadik legnagyobb fejlesztő központjában megálld a helyed? Milyen szakmai kompetenciák fejleszthetőek házon belül a vállalatnál? Milyen más szempontok játszanak közre egy interjú során? Lassan 5 éve a Műszaki Fejlesztés HRBP-jeként, én és egy fejlesztőmérnök kollégám ezekre a kérdésekre adunk választ egy élő panelbeszélgetés keretében, melyen keresztül bepillantást nyerhettek a kiválasztási folyamat kulisszái mögé a Műszaki Fejlesztés szemüvegén keresztül.

14:50 - 15:35

Mit tehetsz a mentális jóllétedért?

Fuller Bianka
pszichológus

Az elmúlt egy évben a munkaerőpiac a feje tetejére állt. Ez pedig nem csak a vezetőknek és HR szakembereknek okozott fejtörést, hanem a mentális jóllétünknek is. A homeoffice-szal járó nehézségek és a bizonytalansággal való megküzdés mellett vannak, akik kényszerből vagy önkéntesen, teljes karrierváltáson mentek keresztül. Hogyan érintette mindez az egyéneket? És milyen tanulságokat érdemes levonni? Az előadásom során többek között ezeket a kérdéseket igyekszem pszichológiai szemmel kibontani.

15:40 - 16:25

Gyakornokból gyárigazgató

Horváth Zoltán Gábor, GE Gas Power
GE Hungary Kft. Ügyvezető igazgató

Tehetség vagy tudatosság? Állásbörzén nézelődsz, de figyelj, mert 10 év múlva akár gyárigazgató is lehetsz! Találkozz Zolival, aki szakmai pályafutását a GE Healthcare üzletágánál kezdte mérnökként, majd 33 évesen a GE európai legnagyobb gázturbina alkatrészgyártó és felújító üzem gyárigazgatója.

2021. Október 21.

9:00 - 9:45

LEAN transzformáció a GE Gas Power-nél

Juhász Ádám, GE Gas Power
GE – Senior Lean Manager

Ha érdekel, milyen a valódi elköteleződés a Lean-transzformáció mellett, hallgasd meg, hogyan formálja a Lean-szemlélet a GE Gas Power mindennapjait.

9:50 - 10:35

Rajtad múlik! - Így készülj fel, és legyél a befutó az interjún

Trapp Réka
Pszichológus, karriertanácsadó, család- és párterapeuta jelölt

Hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy alakítsa a saját egyéni és karriersorsát. Nem csak a vállalati hr-esek kereteivel, és szempontrendszereivel van több éves tapasztalatom, hanem ebbe igyekszem beleilleszteni az egyént. Igyekszem érteni a motivációt és viselkedést is illető kérdéseket. Az előadáson az online interjúkról, megoldásokról fogunk beszélgetni, átvesszük a fontosabb pontokat. Mik azok, amiket mindenképpen érdemes megtenni egy online beszélgetés előtt, illetve alatt, és mik azok, amiket kerülni kellene? Hogyan érdemes készülni, miben más, mint egy személyes beszélgetés, más-e egyáltalán? Ezekre a pontokra keressük a választ, remélem, közösen! :)

10:40 - 11:25

Minden, amit tudni akartál a kiválasztási folyamatról

Karlik Ágnes
HR Igazgató - BDPST Hotel Management

Nagyon komolyan hangzik az, hogy "kiválasztási folyamat", de vajon mi lehet mögötte? Szeretettel várlak az előadásomon, ahol a HR-es kulisszák mögé vezetlek, és elmondom, hogy mit is jelent, mi lehet az oka annak, ha nem jelez vissza a munkáltató, illetve te tudsz-e tenni valamit, hogy felgyorsítsd a folyamatot. Hogyan kezdi a HR-es a kiválasztást, mi alapján hívja be a jelölteket, mikor és mennyi idő múlva ad választ? Gyere el, hasznos tippekkel várlak!

11:30 - 12:15

Szakmai fórum, dicsőségfal vagy safe space? A LinkedIn szerepe a karriertervezésben

Dr. Polonkai Éva
HR tanácsadó, jogász, pszichológus-hallgató és anonim HR-függő, aki munkaidőben és hobbiból is állásinterjúkon ül

Léteznek-e LinkedIn troll-ok? Lehet-e egy szakmai fórumon káromkodni? Szerezhetsz-e új munkát konstruktív panaszkodással? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ: hozok jó és rossz példákat és mesélek róla, hogy mit és miért érdemes LinkedIn-en kommunikálni.

12:20 - 13:05

Meggyőzéstechnikai trükkök a hatékony bértárgyaláshoz

Erdőssy Gellért
ügyvezető, CV Shark

Mindenki jobb fizetést szeretne, de valójában kevesen tudják, hogyan kaphatják meg. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy bűntudat nélkül élvezheted az élet örömeit, miközben a megtakarítási céljaid is teljesülnek? Mi lenne, ha végre maradna pénz a nyaralásra? Mi lenne, ha nem kellene megint jövő évre halasztani a nagyobb kiadásokat? Mi lenne, ha egyszer és mindenkorra letudnád a hiteltörlesztéseket? Az előadás során segítek, hogy a megváltozott álláspiaci helyzet ellenére képben legyél és rutinosan kezeld az új kihívásokat. Olyan rejtett tippekről, trükkökről és rutinokról lesz szó, amit az interjúztatók szeretnének, ha nem tudnál. Ha velem tartasz, akkor képes leszel végre hozzád méltó bért kialkudni.

13:10 - 13:55

"Változtunk-e?" Mit gondolsz?

Limpár Imre
Tanácsadó szakpszichológus

A járványhelyzet másfél éve mindannyiunk életét formálta, átszabta, megváltoztatta, sokszor meggyötörte. Van, aki a „home office”-jelenségben a megváltást élte át, hogy „végre!”, mások a hátuk közepére kívánták, és sokak számára a puszta megélhetés is kihívássá lett, ami egzisztenciális szorongások formájában tört felszínre. Egy biztos, mindenképp kontrasztos kép tárul elénk 2019 és 2021 munkaerőpiaci valósága között, s mindez jelentősen hatott ránk. De felmerül a lényegi kérdés: valóban változtunk-e? Tanultunk-e az elmúlt két évből? Milyen tanulságok vonhatók le pszichológiai szempontból? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

14:00 - 14:45

Farm to fork értéklánc menedzsment a Bunge Zrt-nél - európai léptékben Budapestről

Kovács Tamás
Értéklánc igazgató - Magyarország és Ausztria

Még keresed a helyed? Mi alapján döntesz? Legyen ez egy vezető multinacionális vállalat? Legyenek pályakezdőként is felelősséggel járó feladataid? Legyen hosszútávú karrierlehetőséged? Az előadásból kiderül majd számodra, hogy mit is jelent a farm to fork koncepció - avagy a teljes értéklánc menedzsment a Bunge Zrt-nél. Érintjük a feladatok komplexitásában rejlő lehetőségeket és igyekszünk átadni nektek, hogy milyen szenvedéllyel tesszük a dolgunkat azért, hogy összekössük a gazdákat a fogyasztókkal és alapvető élelmiszereket, takarmányokat és üzemanyagot szállítsunk a világnak. Hallgass bele az előadásba, hogy megérezd a szavak mögötti valódi lehetőséget, és kiderüljön számodra, hogy a magyar agribiznisz és élelmiszeripar egyik meghatározó szereplőjénél találod-e meg a helyed!

14:50 - 15:35

Hova tűnt a kezdeti lelkesedésem?

Karsai Szilvia, Pszinapszis
Pszichológus; A Pszinapszist szervező Pszichodiák Alapítvány vezetője

Miért nem inspirálnak tovább a feladataim? Hol van a kiút a mókuskerékből? Lehet, hogy a munkahelyi kiégés áll mindezek háttérben? Mi is az a kiégés, és milyen árulkodó jelei vannak? Hogyan előzhető meg? Hol tartok ebben a folyamatban és mit tehetek a jóllétemért? Ezekre a kérdésekre keressük a választ közösen az előadásomon.

15:40 - 16:25

Autóipari kihívások a thyssenkrupp budapesti fejlesztőközpontjában

Dr. Naszádos László, thyssenkrupp
Site Manager - Veszprém University Relations

Az előadás a thyssenkrupp budapesti E/E (elektromos és elektronikus) kompetenciaközpontjának felépítését, történetét és működési területeit vázolja fel. Röviden bemutatja a fő termékének, az elektromechanikus kormányszervónak a felépítését és az alkalmazott műszaki megoldásokat. A működés ismertetése során áttekinti a fejlesztés során felmerülő legnagyobb kihívásokat. Néhány példán keresztül bemutatja az alkalmazott izgalmas hardver és szoftver megoldásokat és eszközöket. Az előadás meghallgatásával benyomást kaphatunk a thyssenkruppnál folyó fejlesztési munkáról és kihívásokról.

1985-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. 2003-ig a BME Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszékén volt tanársegéd, majd adjunktus. 2003-ban csatlakozott a thyssenkrupp budapesti fejlesztési közzpontjának akkor még kis csoportjához. Először a szoftver-, majd a hardverfejlesztési osztályt építette fel és irányította. 2020-tól a thyssenkrupp veszprémi fejlesztőközpontját irányítja továbbá az egyetemi kapcsolatokat koordinálja. Legnagyobb kihívást az új területek felépítésében és az ehhez tartozó csoportok kialakításában lát.